LMP: Több nőt a politikába!

Belföld, 2018.04.05

Nyolc év alatt végzetesen kettészakadt a magyar társadalom, és ha április 8-án nem váltja le a nép Orbán Viktor kormányát, akkor ez a folyamat folytatódni fog – mondta Schmuck Erzsébet szegedi sajtótájékoztatóján.

A szegénységi küszöb alatt élő mintegy 4 millió magyarnak ugyanis esélye sem lesz kitörni ebből a megalázó helyzetből, ha a kormány szociálpolitikája újabb 4 évre meghosszabbodik. A Fidesz oligarchái meggazdagodtak, de több százezer ember közmunkából vegetál. Orbán Viktor hiába parolázott a napokban közmunkásokkal, az alig több mint 50 ezer forintos bérből nem lehet eltartani egy családot, de ez még egy egyedül élőnek is kevés a megélhetéshez.

A gazdaság ráadásul rendkívül ingatag lábakon áll, a nagy multinacionális cégek teljesítményétől és az EU-s pályázati forrásoktól függ, hogy mekkora növekedést tud elérni az ország. Ráadásul az EU-s pénzek mintegy 30 százalékát ellopják, így leszakadunk a regionális versenytársaktól is. Más területen is a sereghajtók közé tartozunk. A nők ugyanis olyan kis arányban képviseltetik magukat az Országgyűlésben, amivel a világ országai közül a szégyenteljes 158. helyen állunk. Schmuck Erzsébet szerint a nők habitusa jót tenne a közéletnek, mert a gyengébbik nem ellenállna az acsarkodásnak, lenyugtatnák a folyton konfliktust kereső férfi képviselőtársaikat. Az LMP ezért példát akar mutatni, így mind az egyéni képviselő-jelölteket, mind az országos listát tekintve 40 százalék a hölgyek aránya a soraikban.

A választási kampány vége felé a politikus mérleget vont a gyűlölködő korteskedésről az LMP politikusa. Olyan primitív és agresszív volt a hangvétel, ami eddig soha nem volt tapasztalható a magyar közéletben. Ezért főként a Fidesz felelős, amely nyolcéves kormányzásának kudarcait a migránsok elleni hergeléssel igyekezett feledtetni. Olyan képtelenségekkel tömték a választók agyát, mint például, hogy az ellenzéki pártok menekülteket akarnak betelepíteni az üresen álló önkormányzati lakásokba vagy laktanyákba.   

Rengeteg támadás érte azonban a pártot azért, mert kevés helyen sikerült egyezségre jutniuk a többi ellenzéki párttal a koordinált visszalépések ügyében. A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy egyelőre nem léptetik vissza sem Tessényi Juditot, sem Bodrog Zoltánt a két egyéni szegedi választókörben. Azt azonban nem zárta ki, hogy a választásokig hátralévő néhány napban országos egyezség keretében ez megtörténjen. Schmuck Erzsébet ugyanis megerősítette, hogy az ellenzéki pártok egyeztetései az utolsó pillanatig zajlanak majd, így még várhatók visszalépések vasárnapig.

Schmuck Erzsébet hozzátette: A kormány nem tud valós eredményeket felmutatni ezért arroganciával, hazugságokkal igyekszik elterelni a figyelmet a kudarcáról. Az LMP igazi rendszerváltást akar, amire most van esély, hiszen a hatalom is érzi, hogy elveszítheti az emberek bizalmát. Végül arra kért minden magyar választópolgárt, hogy menjenek el szavazni április 8-án.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!