LMP: üres ígérgetések helyett valódi cselekvésre van szükség az állatvédelem területén is

Belföld, 2024.05.17

Az LMP üres ígérgetések helyett valódi cselekvést sürgetett a fővárosban az állatvédelem területén is.

Süveg Anna, az ellenzéki párt szóvivője pénteki online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nemtörődömség helyett tettrekészségre van szükség. Nem mehet tovább az a gyakorlat, amit az elmúlt években tapasztaltak: a városvezetés azokat az alapvető fejlesztéseket sem valósította meg, amit nagyon kevés pénzből meglehetett volna csinálni.

Felidézte Karácsony Gergely regnáló főpolgármester 2019-es ígéreteit, amelyekből semmi nem valósult meg. Az üres ígérgetések eklatáns példájának nevezte, hogy az Illatos úti telepen 2019 óta nem változott a macska férőhelyek száma, továbbra is 29 állat elhelyezésére van lehetőség. Kitért arra is, hogy Szabó Rebekát (Párbeszéd) 2020-ban nevezték ki Budapest állatvédelemért felelős megbízottjának, de négy év alatt semmilyen érdemi eredményt nem tud felmutatni.

Sem a Karácsony Gergely irányította városvezetésnek, sem a megbízottjának "halvány" elképzelése sincs az intézményes állatvédelemről - összegzett a szóvivő.

Rámutatott: ezzel szemben Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje konkrét vállalásokat tett. Megválasztása esetén új, modern állatvédelmi központot alakítana ki, azonnal növelné a férőhelyek számát, 24 órás állatorvosi ügyeletet biztosítana két helyszínen. Emellett állatvédelmi őrszolgálat jönne létre, fellépnének az állatkínzók ellen és valóban elindulna egy átfogó ivartalanítási program - ismertette Süveg Anna, kiemelve: nemcsak Budapest, hanem a Budapesten élő állatok is sokkal többet érdemelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!