Lóerők, gumifüst, drift, Streetfighter show a jótékonyág jegyében Dorozsmán

Belföld, 2024.06.16

Idén immár negyedik alkalommal szervezték meg a "Szívből-Szivesen Egymásért" Apáknapja Motoros Streetfighter & BMW Drift Showt.

4.

Ismét elképesztő apáknapi műsort hoztak össze a szervezők az egykori Dorozsmai Nagybani Piac területén. Aki a benzingőzt egy kicsit is kedveli, biztosan ellátogatott Dorozsmára, ahol igazi apáknapi programmal készültek a szervezők vasárnap. Volt itt minden, ami férfiember számára kedves, drift, Streetfigter Show és számos szépen megépített tuning autó is. 

A motoros Streetfighter Showt Zvolenszki Rudolf szervező, míg a driftet a Szeged és Környéke BMW Club vállalta magára, utóbbi Fehérvári Istvánnak és csapatának volt köszönhető. 

Az ingyenes rendezvény természetesen egy nemes ügyet is szolgált, hiszen a jótékonysági sütivásár bevételéből az Országos Koraszülött és Gyermekjólét Alapítványt támogatják. 


Az autós-motoros programok mellett, a teljesség igénye nélkül, láthatott még a közönség testépítő bemutatót a Kokovai Team Szeged jóvoltából, valamint erősember és gokart showt is. Az erős emberek egy kamiont húztak el a tikkasztó hőségben, aki nem figyelt könnyen leéghetett.

A Kokovai Team még a közönséget is megmozgatta, hiszen bicepszezésre invitálta az erősebbik nem képviselőit. A Márkafüggetlen Garage is számos, szépen megépített autót vonultatott fel tagjaik közül. 

A legnépszerűbb program mégis a drift volt, ahol nem csak BMW-sek tették próbára saját és autójuk erejét. Egy 1200-es Lada is nagyon szépen szedte a lábát, mint kiderült, a gyári motort "nyugdíjazták", a helyét egy VR6-os erőforrás vette át. A Volkswagen Golfból megismert szívómotor alapból sem gyenge, de ez esetben még egy turbóval is megbolondították, melynek köszönhetően brutális menetteljesítményre képes a Zsiguli, durrogott is szépen a motorból direktben az égre meredő kipufogónak nevezhető csonk. Sok gázlengésre itt nem nagyon kell számítani, ahogy a több drift BMW esetében sem. 

Déli 12-kor minden elcsendesült, hiszen az elhunyt apákra, nagyapákra emlékeztek meg a jelenlévők, akik buborékfújással tették emlékezetessé a pillanatot. Legjobb apát is választottak, aki a négygyermekes kiskundorozsmai Árendás Péter tűzoltó alezredes lett.

A dorozsmai piac pakolójában az érdeklődők megtekinthették a Bujdi Gép hatalmas Kraz típusú teherautóját is. 

A szervezők ígérete szerint a rendezvény jövőre is folytatódik, még nagyobb szabású programokat ígérnek a 2025-ös évre. 

(Webrádió)

Címkék

4. "Szívből-Szivesen Egymásért" Apáknapja Motoros Streetfighter&BMW Drift Show Szeged és Környéke BMW Club Márkafüggetlen Garage
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!