Málovics is aláírta az összefogásra buzdító nyílt levelet

Belföld, 2018.01.30

Nyílt levélben szólította fel az ellenzéki pártokat a választási összefogásra összesen 26, eltérő politikai nézeteket valló értelmiségi a Magyar Nemzet című napilapban.

Az akciót azzal indokolták, hogy rendkívül nagy téttel bír az április 8-i parlamenti választás, mert úgy vélik: "egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi".

Ebben a Fideszen kívül a többi pártnak is megvan a felelőssége. Az aláírók között egy szegedi található, Málovics György közgazdász, egyetemi oktató, aki korábban a Lehet Más a Politika színeiben politizált. Szerinte csak teljes összefogással győzhető le a kormánypárt tavasszal. Málovics úgy kommentálta a nyílt levelet, hogy "Magyarországon embereket bocsátanak el az állásukból, mert véleményük van, ahol totális médiauralomra tör a jelenlegi politikai hatalom, és ahol nem számítanak a tények abban, hogy mit közvetítenek a médiában, csak az, hogy mi a mi politikai és gazdasági haszna annak. "

A nyílt levél szerzői között olyan ismert tudósok, közéleti személyiségek találhatók, mint a filozófus Heller Ágnes, az egykori külügyminiszter Jeszenszky Géza, a történész Ungváry Krisztián, vagy az ismert vállalkozó Bojár Gábor. A kormány egyelőre nem kommentálta a nyílt levelet.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!