Már nem Jávorszky Iván a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont vezetője

Belföld, 2021.06.10

Botka László polgármester felkérte Jávorszky Ivánt, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezető igazgatóját, hogy július elsejével a polgármesteri hivatal vezető köztisztviselőjeként koordinálja, erősítse az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatát.

IHRK Ez egyben azt jelenti, hogy új vezetője lesz az egyik legnagyobb önkormányzati cégnek.

A civil szférából a cég élére néhány éve érkező Jávorszky a szeged.hu-nak elmondta, hogy váratlanul érte Botka László polgármester felkérése, ami nagyon megtisztelő. Igent mondott a polgármesternek, boldogan és büszkén vállalta a feladatot. Az önkormányzati hírportál úgy tudja, Botka László azt javasolja majd a június 25-i közgyűlésen a képviselőknek, hogy Kolonics Erika, ismert és elismert kulturális szakembert, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezőjét, az IH Rendezvényközpont vezetőjét, bízzák meg 2021. december 31-éig a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. vezetésével, valamint a
polgármester javaslatot tesz arra is, hogy miután a megbízás lejárt, bár ez nem lenne kötelező, írjanak ki pályázatot a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. ügyvezető igazgatói posztjára.

A vezetőváltás hátteréről egyelőre keveset tudni. Annyi biztos, hogy a napokban nyújtotta be a 2020. évi beszámolóját a cég a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának. Ebből kiderül, hogy a koronavírus-járvány eléggé megtépázta a céget, hiszen a Partfürdő, a Belvárosi Mozi, valamint az Ifjúsági Ház hónapokig nem tudott kinyitni. Az is kiderült, hogy a 2019-es létszámhoz képest nyolc fővel 111-re nőtt a dolgozói létszám. A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont a komoly önkormányzati támogatás ellenére veszteséggel zárta a 2020-as évet.


(Webrádió)

Címkék

Jávorszky Iván Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!