Március 15. - Karácsony Gergely átadta a Csengery Antal-díjakat

Belföld, 2024.03.14

Karácsony Gergely főpolgármester átadta a Csengery Antal-díjakat. Budapest sajtódíját Erős Antónia, Szerényi Gábor és a Népszava szerkesztősége kapta a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Főpolgármesteri Hivatal.

"Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, amely során Budapest magyar, európai kultúrájú várossá vált, a sajtószabadság követeléséből született. Ezért Csengery Antal szellemiségében olyan szakembereknek és szerkesztőségnek adtuk a díjat, akik munkájukkal a sajtó és Budapest sokszínűségét képviselik, és nap mint nap hozzájárulnak a Budapestről alkotott képünk alakulásához. Arra kérem Önöket, hogy dolgozzanak úgy, ahogy eddig is tették, hogy Budapest szabad és sokszínű város maradhasson" - fogalmazott a díjátadón Karácsony Gergely.

Csengery Antal-díjat kapott a fővárost és a Fővárosi Önkormányzat működését érintő hírekről magas színvonalon, hitelesen, pontosan és tárgyilagosan nyújtott tájékoztatásért Erős Antónia televíziós műsorvezető, az RTL híradójának műsorvezetője.

A független és minőségi tájékoztatásért, a kritikai nyilvánosságban betöltött egyedülálló szerepéért, Budapest történéseinek sokoldalú és hiteles bemutatásáért Csengery Antal-díjban részesült a Népszava szerkesztősége.

Szerényi Gábor újságíró, grafikus művész Budapest és az V. kerület lakóinak történetét, közösségének mindennapjait művészi színvonalon bemutató, közel fél évszázados újságírói, grafikusi munkássága elismeréseként kapott díjat.

A Fővárosi Közgyűlés minden évben azoknak a szakembereknek ítéli oda a Csengery Antal-díjat, akik magas színvonalon művelik az újságírás mesterségét, hiteles és objektív tájékoztatást nyújtanak. A sajtódíj névadója Csengery Antal, az 1848-49-es szabadságharc hőse, a Pesti Hírlap főszerkesztője, a díjat ezért minden évben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én adja át Budapest főpolgármestere.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!