Március 15. - MKKP: Magyarország szabadságra megy

Belföld, 2024.03.15

Magyarország szabadságra megy címmel ünnepelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a Tanítanék mozgalommal együtt az 1848-as forradalom 176. évfordulóját pénteken Budapesten, a Szabadság hídon.

Március 15. - A Kétfarkú Kutya Párt és a Tanítanék mozgalom közösen ünnepelt a Szabadság hídon Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere és Kovács Gergely XII. kerületi képviselő, polgármesterjelölt, az MKKP társelnökei közösen álltak a lezárt hídon felállított színpadra. Azt mondták: azért gyűltek össze, hogy megszólítsák "a kiábrándult fideszes szavazókat, a kiábrándult fideszesekben csalódott mihazánkosokat, azokat az LMP-seket, akiket zavar, ha a Momentum eltávolodik a DK-tól, a rezsicsökkentés kereszténydemokrata károsultjait, a KDNP-ben csalódott fideszeseket és a gyermekvédelmi törvényben csalódott reformátusokat".

Úgy vélekedtek, a szabadság ünnepén semmi nem lehet fontosabb, mint "hazánk szuverenitása". Mint mondták, ne hagyjuk, hogy "fiataljainkat elcsábítsák a nyugat-európai országok, ezért azonnal csökkentsük" 20 százalékkal a nyugat-európai és 10 százalékkal a romániai béreket.

"Ne hagyjuk, hogy az Európai Unió aprópénzen megvásároljon minket, ezért állítsuk le az uniós források folyósítását, a korábban kapott pénzt pedig küldjük vissza!" - hangoztatták a többi között a társelnökök.

Le Marietta, az MKKP európai parlamenti (EP-) választási listájának vezetője hangsúlyozta: azért akar Brüsszelbe menni, hogy elindítsa Európa "kutyapártosítását". Hozzátette: a politikusok elfelejtették, azért vannak, hogy azzal foglalkozzanak, hogy az emberek hol és miből élnek és milyen állapotban van a környezetük.

"Mutassuk meg együtt az utat a szabadság felé, ezért felszólítok mindenkit, hogy a júniusi európai parlamenti választáson szavazzon az MKKP-re!" - fogalmazott.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom aktivistája, az MKKP EP-képviselőjelöltje arról beszélt, hogy számára a szabadság az önálló döntés és gondolkodás képességét, a kiszolgáltatottság visszaszorítását, a hatalom korlátozását, a "Döbrögik trónfosztását", az esélyek kiegyenlítését, az öncenzúra eltörlését, továbbá a tanítást jelenti.

A jelenlegi hatalom eszköze viszont a kinyilatkoztatás, a vita megfojtása és az elhallgattatás - tette hozzá.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere arról beszélt, hogy az MKKP már régen nem viccpárt, hiszen a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 14 éve után nem lehet olyan abszurd poént kitalálni, amit a hatalom ne tudna túlszárnyalni a valóságban.

Úgy vélekedett: a kutyapártosok nem pozíciókért alkudoznak, hanem "a mindannyiunk életét érintő problémák" megoldásával foglalkoznak; közösséget teremtenek, vagyis politizálnak, úgy viselkednek, ahogy a politikusoknak kellene.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Tanítanék mozgalom

Galériánk

Március 15. - A Kétfarkú Kutya Párt és a Tanítanék mozgalom közösen ünnepelt a Szabadság hídon Március 15. - A Kétfarkú Kutya Párt és a Tanítanék mozgalom közösen ünnepelt a Szabadság hídon
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!