Március 15. - Orbán Viktor: el kell foglalnunk Brüsszelt

Belföld, 2024.03.15

Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt - közölte az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából, a Múzeumkertben pénteken megtartott díszünnepségen elmondott ünnepi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök.

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben A kormányfő felidézte: Brüsszel nem az első birodalom, amelyik szemet vetett Magyarországra, de az elmúlt ötszáz évben minden birodalom belátta előbb vagy utóbb, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal nem megy velünk semmire.

"Elfogyott a félhold, elkopott a kétfejű sas karma és elvásott a vörös csillag is" - fogalmazott, hozzátéve: mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül Góliát. Emlékeztetett azonban arra is, hogy a kiegyezéssel megmutattuk: ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár.

Értékelése szerint egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt. 1848-ban megálltunk Schwechatnál, most nem tesszük, most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban - közölte.
(MTI)

Galériánk

Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben Március 15. - Állami díszünnepség a Múzeumkertben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!