Mávinform: változásokra kell számítaniuk a Szlovéniába vonattal utazóknak

Belföld, 2023.08.06

Változásokra kell számítaniuk a vonattal Szlovéniába utazóknak az országot sújtó heves esőzések és áradások miatt - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap.

A szlovén vasút tájékoztatása szerint valamennyi nemzetközi vonat közlekedik, a Celje-Ljubljana szakaszon részben vagy végig pótlóbuszok szállítják az utasokat - olvasható a mavcsoport.hu oldalon.

Esetenként Hódoson és/vagy Mariborban másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak - írták, megjegyezve: jelentősen megnő az eljutási idő minden viszonylaton.

A Citadella nemzetközi nappali vonat jellemzően Budapest-Celje között közlekedik, onnan pótlóbusszal kell utazni.

Az Istria nemzetközi éjszakai vonat egyik szerelvénye Ljubljanában maradt, így Koper/Rijeka-Ljubljana között közlekedik. A másik vonatszerelvény Budapest és Hódos-Maribor-Celje között jár a helyzettől függően - tájékoztattak.

"A háló- vagy fekvőkocsiba jegyet váltott utasoknak arra kell számítaniuk, hogy nem tudják a megváltott szolgáltatásnak megfelelően végigutazni az éjszakát" - hívták fel a figyelmet. Kerékpárszállítás a pótlóbuszok miatt nem lehetséges - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!