MBH-ösztöndíj néven folytatódik a rászoruló gyerekeket támogató program

Belföld, 2023.07.27

Az egykori MKB Bank-ösztöndíj program huszonöt éven át nyújtott tanulmányi támogatást a szociálisan hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, akiket mostantól az MBH-ösztöndíja segít.

Az MBH Bank a következő három évben is segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját, és támogatja a rászoruló fiatalokat ösztöndíjprogrammal és a megszokott karácsonyi akcióval is - írja közleményében a bank.

Az MBH Bank jogelődje, az egykori MKB Bank 25 évvel ezelőtt azért alapította meg ösztöndíját, hogy kiváló tanulmányi átlagot elérő, hátrányos szociális helyzetben lévő gyermekeket támogasson. A kezdeményezés 1997-ben indult útjára, kezdetben évente 20 gyermek patronálásával, majd az évek alatt ez a szám elérte az évi száz főt. Az ösztöndíjjal járó támogatási összeget a bank a jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén egészen a diploma megszerzéséig folyósítja a rászoruló diákok számára, ezzel is ösztönözve őket tanulmányaik folytatására.

"Rendkívül fontos számunkra ez az együttműködés, hiszen felelős bankként és magyar nagyvállalatként kötelességünknek érezzük a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatását. Az eltelt huszonöt évben a partnerség során alkalmunk nyílt több száz gyermeknek segíteni, azonban a munkánk nem állhat meg itt, ezért is tekintünk a jövőbe, és hosszabbítottuk meg a stratégiai együttműködésünket a Gyermekmentő Szolgálattal" - idézi a közlemény Barna Zsoltot, az MBH Bank elnök-vezérigazgatóját.

A program 25 éve alatt kiosztott ösztöndíjak összértéke meghaladja a félmilliárd forintot, éves lebontásban 700 ezer és 42 millió forint között mozog. Az utóbbi öt évben a támogatás összege már meghaladta az évi 40 millió forintot, amely egyenlően oszlik meg az ösztöndíjban részesülők között.

A felek megállapodása alapján a következő években is elnyerhető lesz az ösztöndíj, hogy továbbra is segíthessék a hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányi előmenetelét.

Mint Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke a közleményben rámutat, a gyerekek évről évre kiváló tanulmányi eredményekkel hálálják meg a segítséget. Az együttműködés meghosszabbításának köszönhetően "megint legalább egy tucat kiváló szakemberrel többje lesz az országnak" - teszi hozzá Edvi Péter.

Az MBH Bank a stratégiai együttműködés keretében az ösztöndíjprogram mellett támogatja a Gyermekmentő Szolgálat évente megszervezett karácsonyi gyermekgáláját is, amelynek keretében a bank 1100 hátrányos helyzetű vagy állami gondozásban élő gyermeket hív meg az ország különböző városaiból a Magyar Állami Operaház egyik előadására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!