Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Megállapodtak a Semmelweis Egyetem és Pető András Főiskola integrációjáról

Belföld, 2017.04.21

Megállapodás a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációjáról. Augusztustól a Semmelweis Egyetem önálló karaként működik a főiskola - közölte a Semmelweis Egyetem pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a szenátusok csütörtökön és pénteken tárgyalták az erről szóló előterjesztés, s a határozatok értelmében a szenátusok "elvi szándéknyilatkozattal támogatják a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációját".

Ennek eredményeként augusztus elsejétől a Pető András Főiskola azonos névvel a Semmelweis Egyetem önálló főiskolai karaként működik tovább. Az integrációs folyamat a Konduktív Pedagógiai Központot is érinti, amelynek részei az óvoda, az iskola és a Pedagógiai Intézet.

Kiemelték, hogy több hazai és nemzetközi projekt kapcsán a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola hosszú távú tudományos és szakmai kapcsolatot ápol. Az intézmények tevékenységei nemcsak kiegészítik egymást, hanem szervezetileg együttműködve új, magasabb szintű oktatási-, nevelési-, kutatási-, fejlesztési feladatok ellátására nyílik lehetőség többek között az ortopédia, az idegtudományok és a gyermekgyógyászat terén csecsemőkortól egészen a felnőttkorig.

A szenátusok az integrációval kapcsolatos előkészítésre felhatalmazást adtak a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola rektorának és kancellárjának - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!