Megújul a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Belföld, 2017.06.18

Felújítják és bővítik a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületét. A beruházásra 920 millió forintot nyert a fenntartó Kisvárdai Református Egyházközség az Iskolafejlesztés a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése érdekében elnevezésű pályázaton. A beruházás alapkövét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter tette le vasárnap.

A miniszter a rendezvényen hangsúlyozta, a fejlesztéseknek köszönhetően több új tanteremben tanulhatnak majd a diákok. Épül kémiai-biológiai előadóterem, labor, szertár és tornaterem. Kialakítanak továbbá számítástechnikai szaktantermet, nyelvi labort, új orvosi szobát, valamint megtörténik a főépület energetikai korszerűsítése.

Seszták Miklós szerint fontos, hogy ezeket tartalommal töltsék meg a pedagógusok és a diákok, mivel a fiatalságba vetett bizalom a jövő legfontosabb befektetése.

Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett, az intézmény igazgatója kiemelte, hogy a beruházásra nagy szükség volt. A napokban 884-en zárták a tanévet, az épületben már nem volt elegendő férőhely, külső helyszíneken is tanítottak - tette hozzá.

Százvai János László vezető lelkipásztor elmondta: Kisvárdán 1605-ben kezdődött a református oktatás, az iskolát 350 év után államosították. 1992. szeptember 1-én indult újra a tanítás felmenő rendszerben egy osztállyal, két tanítóval és huszonegy tanulóval. Napjainkban a Kisvárdai Református Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium öt feladat-ellátási helyet üzemeltető, többcélú köznevelési intézmény.

Leleszi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester mindehhez hozzátette, Kisvárdán négyezer középiskolás tanul egyházi, állami és alapítványi intézményekben. Az új beruházás nagy lehetőség az érintett diákoknak, hogy korszerű körülmények között végezhessék tanulmányaikat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!