Megújult a terézvárosi Benczúr kert

Belföld, 2017.05.23

Átadták a megújult Benczúr kertet a főváros VI. kerületében kedden.

A terézvárosi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csaknem 200 millió forintos, saját forrásból finanszírozott beruházással az egymilliárd forint összérték közelébe ért a lepusztult közterületeket megújító program.

A Benczúr kert megújítását kerületi közvélemény-kutatás előzte meg, a végleges tervek pedig egy egyeztető munkacsoport megbeszélésein készültek el.

Az önkormányzat egy olyan egyedi, a mesék világát idéző teret kívánt létrehozni a műemléki környezetben, ahol inspiráló játékokkal, biztonságban tölthetik szabadidejüket a családok - olvasható a közleményben, amely szerint a mesealakokat az ország legjobb játszótérkészítőjeként számon tartott Kő Boldizsár képzőművész és munkatársai készítették el.

A teret Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) polgármester adta át, kiemelve, hogy Terézváros a továbbiakban gondoskodik a tér őrzéséről a növények gondozásáról és a játékok karbantartásáról.

Az önkormányzat korábban a Hunyadi teret, a Liszt Ferenc teret és a Nyugati teret is teljes körűen rekonstruálta és az épített környezettel összhangban lévő közösségi tereket hozott létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!