Menczer: a kereszténydemokrácia a jelen és a jövő

Belföld, 2021.11.11

A kereszténydemokrácia - a balliberális felfogással szemben - nem a múlt, hanem a jelen és a jövő része - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Budakeszin.

Menczer Tamás kiemelte: ami értékes, nem lehet elavult, és a kereszténydemokrácia által támogatott közösségek nem megkötnek, hanem megtartanak

A politikus a Kereszténydemokrácia jelene és jövője című előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg világszintű vita folyik két felfogás, a kereszténydemokrata és a balliberális között.

A balliberális felfogás azt hirdeti - folytatta -, hogy a családi, vallási, nemzeti közösségek elavultak és csak béklyót jelentenek az egyénnek.

Azt hirdetik, hogy az ember akkor lesz szabad, ha megszabadul ezektől, sőt "akkor leszel a legszabadabb, ha már azt sem tudod, fiú vagy-e vagy lány" - tette hozzá.

Ez hazugság, viszont ha magára marad az ember, akkor válik tökéletesen befolyásolhatóvá - mondta.

Ezzel szemben, a kereszténydemokrácia azt hirdeti, hogy a közösség azért fontos, mert tisztában van a múltjával, jelenével és a közösség tagjai megvédik egymást - fűzte hozzá.

Menczer Tamás kijelentette, a kormány kereszténydemokrata családpolitikát folytat. Egymillió család részesül ugyanis a családi adókedvezményből, az otthonteremtési program alapján 200 ezer család jutott 600 milliárd forint támogatáshoz.

A politikus hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány a migráció vonatkozásában is kereszténydemokrata politikát folytat, ami 250 ezer embert segített abban világszerte, hogy ne váljon migránssá.

A többi között a Hungary Helps programban 48 országban 179 projekt megvalósítását támogatták 21 milliárd forint értékben - sorolta.

Ugyanakkor a terrorizmussal járó tömeges bevándorlást elutasítja a kormány. Annál is inkább, mert az elmúlt években 330 európai halálos áldozata volt a terrortámadásoknak és 1300-an megsebesültek.

Európától délre 60 millió olyan ember él, aki élethelyzete miatt bármikor elindulhat Európa felé - figyelmeztetett.

Menczer Tamás visszautasította azt az állítást, hogy a magyar kormány homofób, kirekesztő politikát folytat. A kormány csak azt mondja: minden felnőtt úgy él, ahogy akar, viszont a kiskorúakat semmilyen szexuális propagandának nem akarják kitenni.

Szerinte nem igaz, hogy LMBTQ-propaganda nem létezik. Svédországban például az állam 50 millió forintnak megfelelő koronával támogatja azt a programot, amelyben nőnek öltözött férfiak tartanak meseórát gyerekeknek - mondta.

További példákként említette, hogy Skóciában már egy négyéves gyermek is kérhet nemátalakító műtétet a szülők beleegyezése nélkül, Kanadában pedig azért zártak be egy férfit, mert a lánygyermekét "lánynak szólította".

A német zöldek pedig azt javasolják, hogy a társadalombiztosítás 14 éves kortól támogassa a nemátalakító műtéteket - sorolta a politikus.

Menczer Tamás arról is szólt: miközben a magyar kormány 3000 templomot épített vagy újított fel a Kárpát-medencében, Nyugat Európában galériává, könyvtárrá, szállodává, kocsmává és mecsetté alakítják a templomokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!