Mi Hazánk: Ukrajna nem érett az uniós tagjelöltségre

Belföld, 2022.06.24

A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja Ukrajna európai uniós tagjelöltté válását, mert szerintük nem alkalmas erre a szomszédos állam.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a párt elnöke, országgyűlési frakcióvezetője megdöbbenésüknek adott hangot, mondván, Orbán Viktor mindennemű ellenvetés vagy feltétel - például a kárpátaljai magyarok kollektív jogainak biztosításának igénye - nélkül szavazta meg a tagjelölti státusz megadását, miközben teljesen egyértelmű, hogy Ukrajna nem érett meg erre.

Ezt mutatja szerinte a "korrupciós ügyek" sora, a "maffiaállam" vagy az, hogy velünk fizettetik majd meg a háború utáni újjáépítés költségeit, de az is, ahogyan Kijev az őshonos államalkotó nemzetiségeivel bánik.

A Mi Hazánk politikusa arról beszélt, miután a napokban "betiltották az orosz zenét és az orosz kultúrát Ukrajnában, elképzelhetjük, mi vár a kárpátaljai magyarokra".

Ehhez hasonlót csak a tálib rendszer esetében láttunk - fogalmazott Toroczkai László, kifogásolva, hogy az unió és a tagállamok vezetése ennek ellenére alkalmasnak találta a tagjelölti státusra Ukrajnát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!