Mi Hazánk: védje rendőr a Horthy-szobrot!

Belföld, 2020.07.07

A Mi Hazánk Mozgalom a Dohány utcai zsinagógához hasonlóan, állandó rendőri védelmet kér a Szabadság téri Hazatérés templomának, illetve a templom előterében álló Horthy Miklóst ábrázoló szobornak - jelentette ki a párt elnöke kedden Budapesten.

Toroczkai László, a templom előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a rendőri védelem azért szükséges, mert a templomot, illetve az egykori kormányzót ábrázoló szobrot már számos támadás érte.

Ebben a helyzetben a kérésüket levélben juttatták el Pintér Sándor belügyminiszterhez - tette hozzá.

Úgy vélekedett: nem történhet meg az Magyarországon, ami napjainkban Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban történik, hogy nemzeti hősök, történelmi nagyjaink szobrai válnak támadás áldozatává.

A belügyminisztérium, illetve a rendőrség dolga, hogy megvédje ezeket a szobrokat - mondta a politikus.

Kérdésre válaszolva azt mondta: vérlázítónak tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem szólalt meg a Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatban. Ez is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely magyarellenes politikus - fűzte hozzá.

A Mi Hazánk felszólítja a főpolgármestert, hogy hozzájuk hasonlóan kérje a templom, illetve a szobor rendőri védelmét a belügyminisztertől - közölte Toroczkai László.

A sajtótájékoztatóra azt követően került sor, hogy július 3-án egy nő vörös festékkel öntötte le a Horthy-szobrot. A 45 éves budapesti nőt a rendőrség azonosította és rongálás miatt eljárást indítottak ellene.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!