Mihálik Edvin megméretné magát az országos politikában is

Belföld, 2021.01.14

Szegeden, Orosházán és Budapesten is az ellenzéki előválasztásra ajánlott országgyűlési képviselőjelölteket mutatott be a Momentum a napokban. Kiderült, hogy Csongrád-Csanád megye 2-es számú egyéni választókerületében a párt egyik szegedi önkormányzati képviselője próbálna szerencsét.

Mihálik Edvin
Ebben a választókörzetben régóta nem termett babér az ellenzéki jelöltek számára, főként azért, mert Szeged egyes körzetei mellett ide tartozik a homokhátság több települése, így például Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Röszke, és Mórahalom is. Ezek a települések alapvetően fideszes fölényt mutatnak mind az országos, mind a helyi választásokon, ezért nemcsak ellensúlyozzák, de el is billentik a mérleg nyelvét a jobboldal felé. A legutóbbi választáson Joób Márton próbálta megtörni a fideszes hegemóniát, de hiába hozta a szegedi körzetet, az ide csatolt homokhátsági településeknek köszönhetően B. Nagy László győzött.

2019-ben arra esküdtem fel, hogy ezért a városért fogok dolgozni. Azóta eltelt 15 hónap, és büszke vagyok azokra az eredményekre, amiket közösen elértünk – nyilatkozta Mihálik Edvin, miután szerdán Fekete-Győr András Szegeden bejelentette, hogy őt indítja a Momentum az ellenzéki előválasztáson Csongrád-Csanád megye 2-es számú egyéni választókerületében. Mihálik jelenleg a Momentum szegedi közgyűlési frakcióvezetője, Zöld város-tanácsnok, és a szegedi 18-as választókörzet egyéni képviselője. Ő képviseli többek között az Odessza lakótelepen élőket és az újszegedi kertes övezet lakóinak egy részét is.

Megkeresésünkre elmondta, hogy büszke az önkormányzati képviselőként és tanácsnokként elért eddigi eredményeire: Megszüntettük a szegedi VIP-parkolást, javaslatomra megrendeztük a nyár egyik legjobb szegedi közösségi rendezvénysorozatát a rakparton, és elindítottunk a környezetbarát fűtést népszerűsítő kampányunkat is – mondta a képviselő, majd hozzátette: Szeged önállóan, a kormánytól függetlenül is óriási eredményeket ért el az elmúlt 10 évben, a Fidesz politikája azonban most már a városunk és közösségeink tönkretételéről szól. Ezt pedig csak úgy akadályozhatjuk meg, ha minden erőnkkel és tudásunkkal azon dolgozunk, hogy 2022-ben leváltsuk ezt a kormányt.

Erre szerinte most nagy szüksége van Magyarországnak, Szegednek és a térség településeinek is. Azért döntött úgy, hogy a Momentum képviselőjelöltjeként indul Csongrád-Csanád megye 2-es számú egyéni választókerületében, mert a 2022-es kormányváltás után országgyűlési képviselőként még többet tudna tenni Szegedért és térségéért. A kormány leváltása azonban nem cél, hanem eszköz, ami lehetővé teszi, hogy jobbá tegyük Magyarországot. Olyan hellyé, ahol Szeged és térsége ki tudja majd használni a saját magában és a 21. században rejlő lehetőségeket.

Ehhez együttműködésre és közös munkára van szükség. Véleménye szerint az itt lakóknak elegük van az elvonásokból, a miniszterelnök üres ígérgetéséből, a kormánybiztosok homályos, soha meg nem valósuló terveiből. Meg kell épülnie az új hídnak, fel kell újítani azt a villamosvonalat, és valódi gazdasági fellendülést kell hozni, nem papíron, hanem a valóságban. Arra a kérdésünkre, hogy hivatalosan mikor indítja el az előválasztási kampányát, azt mondta, hogy lényegében elkezdődött már a korteskedés, és igyekszik minél többet találkozni a körzetben élőkkel, hogy megismerje az elképzeléseiket és igényeiket.
(Webrádió)

Címkék

Mihálik Edvin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!