Minden a tökről szólt az SZTE Füvészkertjében a hétvégén

Belföld, 2023.10.15

Vasárnap Tök Jó Napra invitálták az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, amely ahogyan korábban, úgy az idén is az Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül valósult meg.

Tök Jó Nap
A füvészkert utolsó előtti programja az évben mindig tömegeket vonz, nem volt ez az idén sem másként, talán csak a hideg, kissé csapadékos időjárás tántorította el a látogatókat egy kicsit a délután folyamán. A legnépszerűbb program természetesen a tökfaragás volt, hiszen bárki kipróbálhatta tudományát, amelyhez tököt is lehetett vásárolni a bejáratnál.  

A látogatók ugyanakkor professzionális zöldségszobrászt is megtekinthettek, hiszen Rácz Lajos idén is gyönyörű tökfaragásokkal kápráztatta el a közönséget.

A tökkiállítás is kezdetektől része a programsorozatnak, ahol a tökök elképesztő sokféleségét lehetett megtekinteni. A látogatók ugyanakkor a sült tökök mellett kóstolhattak különféle tökös süteményeket is, mint például a tökkel ízesített zserbó.  

A szervezők természetesen a kicsikre is gondoltak, akiket ügyességi játékokkal, valamint a Grimm-busz Színház és a Barabonás Társulat produkciójával vártak. 

A látogatókat idén kevesebb számú, de annál lelkesebb kézműves és gasztro termékek vásárával is várták, ahol kereskedők kínálták portékájukat.  
(Webrádió)

Címkék

Tök Jó Nap SZTE Füvészkert
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!