Modern városok - Kollégiummá alakítják a MÁV-szállót Tatabányán

Belföld, 2018.07.05

Középiskolai kollégiummá alakítják a Tatabánya központjában lévő ötszintes egykori MÁV-szállót a Modern városok program keretében - mondta el a város polgármestere a csaknem egymilliárd forintos beruházás kivitelezési szerződésének aláírásán csütörtökön.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) a tatabányai aláíráson hozzátette: az 1970-es évek elején emelt szocreál stílusú épületből modern, száz férőhelyes diákszállást hoznak létre, szintenként 11 kétágyas és egy háromágyas szobával, kétszobánként egy vizesblokkal.

A teljes épület akadálymentesített lesz, kicserélik az elöregedett ablakokat és az ajtókat, korszerűsítik a belső közműhálózatot és szigetelik az egész házat. A felújítás 2019 nyarára készül el, majd a kollégium üzemeltetését - a vagyonkezelői jog fenntartása mellett - a Tatabányai Tankerületi Központ látja el - ismertette a polgármester.

Az épületet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az önkormányzat. A Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás 800 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz, a fennmaradó költségeket a város fedezi - emlékeztetett Schmidt Csaba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!