Modern városok - Orbán: jó képzéssel, magas bérekkel, demográfiai programmal kell válaszolni a munkaerőhiányra

Belföld, 2017.04.28

Magas szintű szak- és egyetemi képzésre, a munkaerő megfizetésére és demográfiai programra van szükség a munkaerőhiány kezelésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Modern városok program részeként tartott győri sajtótájékoztatón, amelyen a régió munkaerőhiányáról kérdezték őt.

Az ország nagyon közel van a teljes foglalkoztatottsághoz, lassan "az értékes munkaerő éppúgy hiány lesz Nyíregyházán, mint Győrben" - mondta, jelezve: hosszú távon ezért nem tartja jó megoldásnak, hogy például a győri munkaerőhiányt az ország keleti részéből orvosolják.

A népesedési programmal kapcsolatban ígéretet tett arra, hogy a 2018-as választás után - amely "reményeink szerint rendben lesz" - "egyértelmű, súlyos, demográfiára összpontosító gazdaság- és társadalompolitikát kell folytatnunk".

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) győri polgármesterről, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökéről Orbán Viktor kérdésre azt mondta: örül, hogy együtt dolgozhat vele, amit a jövőben is szeretne folytatni, és ez nemcsak Győrre, hanem az olimpiai mozgalomra is érvényes.

A sportirányítással kapcsolatban a kormányfő megjegyezte: 2010-ben az ő javaslata volt, hogy ne legyen egy állami sportigazgatási rendszer, hanem a MOB legyen a "sportfennhatóság". Ez azonban tévedés, lehetetlen feladat volt, ezért visszatértek ahhoz, hogy lesz "sport-államigazgatás", és ettől függetlenül működik az olimpiai mozgalom - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!