Molnár Zsolt: 400 ezer aláírást gyűjtenek össze a természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéshez

Belföld, 2020.07.30

Négyszázezer aláírást gyűjtenek össze a Balaton és más magyarországi természetes tavak megvédéséért és a szabad strandok megőrzése érdekében benyújtott népszavazási kezdeményezéshez - jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt a Siófokról közvetített sajtótájékoztatón kiemelte: a csata a Balatonért, a tavakért, a szabad strandokért folyik, hogy ezek megmaradjanak mindenkinek.

"Itt most nem az ellenzék és a kormány küzd, hanem a magyar emberek (...) és az oligarchák". A burzsoázia ellen küzdenek - mondta el.

Molnár Zsolt közölte: kíváncsian és reménykedve várják a Nemzeti Választási Bizottság döntését a témában kedden benyújtott népszavazási kezdeményezésről. Bíznak abban, hogy a népszavazás sikerrel jár, azért, hogy emberek fizetés nélkül fürödhessenek a magyarországi természetes tavakban.

Varga László, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke arról beszélt, hogy a Balaton mindenkié, nemzeti kincs, ezért közös ügy, hogy mi történik a tóval.

Közös nemzeti ügyünk, hogy a Balaton minden településén legyenek olcsó szálláshelyek és szabad strand, hogy minden társadalmi csoport időt tölthessen el a Balatonon, és azt ne sajátítsa ki egy szűk elit - mondta az országgyűlési képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!