Motorosok védelmét szolgáló elemeket szerelnek fel a bálványosi bekötőúton

Belföld, 2024.03.11

Alácsúszásgátló elemeket telepít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Somogy vármegyei bálványosi bekötőút 400 méteres szakaszára, hogy megelőzze a súlyosabb motorbaleseteket - tájékoztatta a társaság az MTI-t hétfőn.

Közleményükben azt írták: szakembereik az új eszközöket szalagkorlátlábakra, illetve szalagkorlátokra szerelik fel, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatását élvező munkálatok során.

Az út kiépítettsége, vonalvezetése és a táj tökéletesen alkalmas a jó motorozásra, de néhányan a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek - jegyezték meg.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ezen a szakaszon az elmúlt 15 évben 9 személyi sérüléssel járó baleset történt motorosokkal, ebből 4 halálos kimenetelű volt.

A Magyar Közút utalt arra, hogy a statisztikák szerint Magyarországon évente mintegy 1200-1300 motorosbaleset történik, ennek mintegy 5 százaléka halálos.

A halálos motorosbalesetek döntő része nyáron következik be, elsődleges ok a gyorshajtás - tették hozzá.

Kiemelték, a Magyar Közút és a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. korábban megállapodott, hogy közösen lép fel a motorkerékpárral közlekedők védelmében, és a vezetőkorlátokat a szükséges helyeken motoros-alácsúszásgátló elemekkel egészíti ki.

Ilyen szalagkorlátok vannak Pest vármegyében a 3-as főúton a mogyoródi csomópontnál, Zalában a 76-os főút két szakaszán, a Komárom-Esztergom vármegyei Bajna és Héreg közötti mellékút egy ívében, a Pécs és Mánfa közötti úton, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Trizs és Aggtelek közötti mellékúton - sorolták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!