MSZP: a kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje a rábízott közpénzekkel a Fidesz érdekeit szolgálta

Belföld, 2018.09.21

Az MSZP szerint a kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje már bebizonyította, hogy a rábízott pénzekkel nem az állampolgárok érdekeit, hanem a Fidesz érdekeit szolgálja.

Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken, a XV. kerületi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján "a visszaeső jogsértőként" beszélt László Tamásról, a jövő vasárnapi kerületi időközi polgármester-választás kormánypárti jelöltjéről.

Elmondta, László Tamás országosan és helyi politikusként is bizonyította, nem méltó és nem alkalmas arra, hogy ezt a kerületet vezesse.

A szocialista politikus felidézte, hogy László Tamás 2016-ban a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnökeként közel 320 millió forintot "kért és kapott" az állami tulajdonú, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó, HungaroControl Zrt.-től.

Az alapítvány beszámolója szerint ezt a pénzt a Fidesz pártrendezvényeinek finanszírozására költötték, holott a támogatási szerződés alapján a légiforgalmi irányítás népszerűsítésére kellett volna fordítaniuk - mondta. Hozzátette: ez egy normális országban teljesen egyértelműen tiltott pártfinanszírozás.

Harangozó Tamás szerint ha jövő vasárnap László Tamást választják meg polgármesternek, akkor a kerület polgárainak pénzét fideszes politikusokhoz fogja juttatni. Azt kérte a választóktól, hogy menjenek el szavazni, voksoljanak a civil jelöltként induló és az MSZP által is támogatott Németh Angéla alpolgármestere és akadályozzák meg, hogy a kerület "egyszerű fideszes kifizetőhellyé silányuljon".

Tóth Imre, a XV. kerület alpolgármestere, az MSZP kerületi elnöke úgy értékelt: a jövő vasárnapi választás nagy tétje az is, akar-e kerület még egyszer olyan polgármester, aki 2010 és 2014 között csak tervekre közpénzből 600 millió forintot költött el. "Tervek, álmok, kézzel fogható eredmény semmi" - fogalmazott.

Egy kérdésre, miszerint mi a véleménye pártjának arról, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) átvenné a határvédelem egy részét, Harangozó Tamás közölte, Orbán Viktor néhány évvel ezelőtt még azt követelte, hogy a Frontex vegyen részt az EU külső határainak védelmében, és ha kell, akkor vegye át a határvédelmet. Hazugság, hogy a Frontex átvenné bármely tagállamtól az érdemi határőrizetet, illetve annak eldöntését, ki léphet be az ország területére - jelentette ki. Szerinte a szervezet segítene a tagállamoknak a határokat őrizni, ehhez "pénzt, paripát és embert" küldenének, ezt a tevékenységet pedig kizárólag az itteni hatóságokkal együtt végezhetnék a Frontex munkatársai.

Értékelése szerint a magyar polgároknak ez kifejezetten előnyös megoldás lehetne.

A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert Hajdu László (DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották. Hajdu László az utódjául Németh Angélát ajánlotta, akit a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogatnak. A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás 2010 és 2014 között vezette a kerületet. A választáson jelöltet indít a Magyar Munkáspárt is, ketten pedig függetlenként pályáznak a tisztségre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!