MSZP: létszámbővítésre és béremelésre van szükség a postánál

Belföld, 2020.01.13

Létszámbővítést és komoly béremelést sürget a Magyar Postánál az MSZP két vezető politikusa.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten, a Nyugati pályaudvar közelében, a Teréz körúton lévő posta előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz, "a Borkai-párt" nagy profizmussal rabolja szét az országot, tömi tele a haverok zsebét, de csődöt mond, ha a magyar emberek fizetéséről van szó. Ma Magyarországon a legrosszabb munkáltató a magyar állam - tette hozzá.

Szerinte az alacsony bérek miatt súlyos a munkaerőhiány a postán. Ennek már emberi áldozata is van: a kelebiai postahivatal vezetője öngyilkos lett, mert nem tudott megfelelni a rendszer elvárásainak, hogy kevés pénzért rengeteget kell dolgozni - hangoztatta, megjegyezve: az lenne az alap, ha a posta vezérigazgatója lemondana.

Komjáthi Imre közölte, háromezer embert kellene felvenni a postához, hogy működőképes legyen és komoly, kétszámjegyű béremelést kellene adni a dolgozóknak. Erre pénz is lenne - mondta.

Szakács László, az ellenzéki párt elnökhelyettese szerint az a pénz, amit béremelésre lehetne fordítani akkor tűnt el a Magyar Postánál, amikor bankot akartak építeni abból Spéder Zoltánnal. Ez szakértői becslések szerint a magyar adófizetőknek 2011 és 2016 között több mint 43 milliárd forintjába került - tette hozzá.

Véleménye szerint ugyanaz történik a postán, mint az összes állami cégnél: a jól jövedelmező részeket kiszervezik és magánzsebekbe vándorolnak a milliárdok. Hozzátette: a postán a csomagküldést, a pénzszállítást és az alapkezelést szervezték ki, míg a rosszul jövedelmező egységek, például a levélküldemények kezelése a magyar állam, az adófizetők nyakán maradt.

Volt kérdés arról a szolidaritási alapról, amelybe a szocialista országgyűlési képviselők fizetik be a megemelt fizetésük egy részét. Szakács László elmondta, az összeg felhasználásáról egy háromtagú bizottság dönt, abból karitatív rendezvényeket finanszíroznak.

Egy másik, Szanyi Tibor volt szocialista politikus kijelentéseivel összefüggő kérdésre az elnökhelyettes kijelentette: nincsenek feketepénzek az MSZP-ben, Szanyi Tibortól kell megkérdezni, mire gondolt. A párt ellenőrző pénzügyi bizottsága és az Állami Számvevőszék is vissza tudja igazolni, hogy nincsenek ilyen pénzek az MSZP-ben - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Fekete-Győr András, a Momentum vezetője egy lapinterjúban az MSZP megszűnését vizionálta, Szakács László azt mondta, ez egy vélemény, biztos benne, hogy pártja nem fog megszűnni. Az önkormányzati választás a kampány "derekát" az MSZP infrastruktúrája jelentette - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!