MSZP: a Fidesz tovább folytatja a hazudozást Mezőhegyes ügyében

Belföld, 2015.12.10

Az MSZP szerint a Fidesz folytatta a mezőhegyesi ménesbirtokkal kapcsolatos "aljas hazudozást".

Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese az MTI-hez eljuttatott közleményében Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagált. A tárcavezető csütörtökön azt mondta: a kormány garanciát vállal arra, hogy folyamatosan biztosítja a munkát azoknak, akik Mezőhegyesen az állami ménesben, illetve a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-nél dolgoznak.

Gőgös Zoltán szerint a Fidesz piti politikai bosszújának és szándékos károkozásának eredményeként 400 mezőhegyesi munkahely került nagyon komoly veszélybe.

"Lázár János hazudott, amikor azt állította, hogy nem akarják tönkre tenni a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t." - írta az ellenzéki politikus. Szerinte a Fidesznek egy baja van a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-vel, az, hogy ezt a gazdaságot 12 másikkal együtt már nem volt idejük 2001-ben "50 évre a haveroknak adni", így csak a 2004-es uniós csatlakozás után került magánkézbe.

Az MSZP továbbra is követeli, hogy azonnal állítsa le a kormány a nemzeti földvagyon elárverezését, mert a mezőhegyesi példa is egyértelműen mutatja, hogy tisztességes fizetést biztosító vidéki munkahelyek tízezrei veszhetnek oda - zárta állásfoglalását az MSZP országgyűlési képviselője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!