MSZP: Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság

Belföld, 2017.11.14

Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság, egyre több ember él mélyszegénységben, miközben a kormány presztízsberuházásokra költi a pénzt - mondta az MSZP elnöke kedden Szolnok és Zagyvarékas között a 32-es úton, az M4-es autópálya leállított építkezésénél tartott sajtótájékoztatón.

A helyszínválasztást Molnár Gyula azzal indokolta, hogy a leállított építkezés szimbólum, amely a Fidesz-kormány elmúlt hét és fél évéről szól. Az ellenzéki politikus azt mondta: a presztízsberuházások hosszú távon Magyarországot semmilyen formában nem fogják modern európai országgá tenni. Kettészakadt a magyar társadalom: egy szűk réteg gyarapszik, jelentős része pedig egyik napról a másikra él - tette hozzá.

Botrányosnak nevezte Molnár Gyula az egészségügyben uralkodó állapotokat, az oktatás pedig szerinte egyre kevésbé készít fel egy olyan világra, amelyben a fiataloknak komoly versenyben kell bizonyítaniuk.

Rózsa Endre, az MSZP választókerületi elnöke, megyei közgyűlési frakcióvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a közlekedésbiztonság és a gazdaság szempontjából is elengedhetetlen a leállított autópálya-beruházás megvalósulása a térségben.

Kijelentette, a kormány évek óta hitegeti a Jász-Nagykun-Szolnok megyeieket, hogy folytatja majd az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését. Mint mondta, a legutóbbi ígéret szerint kitolták az építkezés folytatását jövő év első negyedévére, a befejezését pedig 2020 negyedik negyedévére. A 2014-es választási ígéretek szerint 2016 szeptemberére már el kellett volna készülnie a beruházásnak - jegyezte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!