Nagy Bandó András adta át a teljesen megújult Kockaház utcát

Belföld, 2023.06.09

Mihalik Edvin Odessza városrész önkormányzati képviselője Nagy Bandó Andrással közösen adta át csütörtök délután a forgalomnak a Kockaház utca teljesen megújult aszfalt burkolatát.

Kockaház utca átadás Mint Mihalik Edvin az ünnepélyes átadón felidézte, Nagy Bandó András miatt vált a Kockaház utca országos hírűvé, hiszen a humorista Kocka utca 13 címmel önálló esttel lépett fel 1981/82-ben. A humorista azonban nem itt, hanem a most Közép fasornak nevezett utcában lakott sokáig Szegeden. Nagy Bandó András ezer szállal kötődik Szegedhez, hiszen Deszken született, középiskolai tanulmányait pedig a Vedres István Építőipari Technikumban végezte, ugyanakkor volt a Délmagyarország és a Szegedi Egyetem karikaturistája is. Nagy Bandó 1973 óta előadóművész, egyik legnagyobb sikerét a II. humorfesztiválon aratta 1982-ben, ahol a Magyar Rádió fődíjasa lett. Nagy Bandó ugyanakkor volt polgármester Orfűn, valamint 2014-es országgyűlési választáson az LMP képviselőjelöltje, három lány édesapja. A 75 éves humorista a Karinthy-gyűrű birtokosa is, ezt az elismerést 1988-ban kapta. 

Mint Mihalik Edvin az ünnepélyes átadón elmondta, régóta adóssága volt a városnak a Kockaház utca felújítása, hiszen évtizedek óta nem nyúltak hozzá. Az átadón népes hallgatóközönség gyűlt össze, akiknek Nagy Bandó András anekdotázott a régmúlt történéseiről, majd az ott lakókkal közösen vágták át a szalagot és adták át újra a forgalomnak a Kockaház utcát. A felújítás májusban kezdődött és közel egy hónapig tartott. A felújítást az önkormányzat mintegy 20 millió forintból, saját forrásból valósította meg. 



(Webrádió)

Címkék

Kockaház utca Nagy Bandó András Mihalik Edvin Felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!