Nagyszabású kórushangversenyt rendeznek a Szegedi Nemzeti Színházban

Belföld, 2022.04.10

Huszonnégy kórus mintegy nyolcszáz tagjának részvételével nagyszabású kórushangversenyt rendeznek április 25-én a Szegedi Nemzeti Színházban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szegedi Nemzeti Színház Szeged kórusélete több mint 150 éves múltra tekint vissza, hiszen 1863-ban alakult meg a város első hivatalos kórusa, a Szegedi Dalárda. Az Éneklő ifjúság mozgalomhoz is elsők között csatlakozott Szeged, a Budapest után másodikként, 1935-ben itt rendezték meg az első vidéki kórustalálkozót. A szegedi kórusélet gazdagsága az elmúlt évtizedekben pedig hazai és nemzetközi elismerést vívott ki magának. Ebből kaphatnak ízelítőt azok, akik április 25-én ellátogatnak a Szegedi Nemzeti Színházba, ahol a Hangról hangra - az ifjúsági kóruséneklésért programsorozat részeként rendeznek nagyszabású hangversenyt.

Az esten 24 szegedi kórus kisebb-nagyobb összkarokban áll színpadra. A hangverseny különlegessége Tóth Péter zeneszerző erre az alkalomra - Mehler Anna verseire, gyermek-, leány- és vegyeskarok számára - komponált Pünkösdi kantáta című művének ősbemutatója lesz.

Az est lezárásaként pedig a Dona Nobis Pacem (Adj nekünk békét!) című hagyományos kánon csendül föl a koncerten szereplő valamennyi kórustag és a nézők közreműködésével.
(MTI)

Címkék

Szegedi Nemzeti Színház
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!