Nem történt komolyabb sérülés az idei Szegedi Ifjúsági Napokon

Belföld, 2023.08.28

Az Országos Mentőszolgálat információi szerint nem történt közvetlen életveszélyt okozó betegség vagy sérülés az idei Szegedi Ifjúsági Napokon. Egy őrjöngő fiatalt azonban a rendőrök húztak be a Belvárosi híd egyik pillérjéről.

SZIN 2023 Hangai József tájékoztatása szerint a mentők egy rohamkocsival, egy esetkocsival, egy mentőgépkocsival, valamint egy mentőápoló gyalogőrrel vettek részt a szegedi nyárzáró fesztiválon, amelyen egy ambulanciaként működő egészségügyi sátor is várta a betegeket. A regionális kommunikációs munkatárs kérdésünkre elmondta, hogy 56 főnyi szolgálatot állítottak ki a SZIN 4 napja alatt. A rendezvény biztosítása mellett Szeged és térsége mentőellátása zavartalan és biztosított volt - tette hozzá a mentőtiszt.

A fesztivál teljes időtartama alatt 39-en fordultak kisebb-nagyobb problémákkal a mentőszolgálat munkatársaihoz, akik közül 1 fesztiválozót kellett helyszíni ellátás után intézetbe utalni, míg a többieket a helyszínen látták el. A mentők 6 kiskorú, 18 év alatti személyt láttak el a fesztiválon.

A legtöbben alkohol okozta problémák, kisebb-nagyobb sérülések, ájulásos rosszullétek és allergiás reakciók miatt kérték a mentők segítségét. Közvetlen életveszélyt okozó betegség, illetve sérülés szerencsére nem történt.

A közösségi médiában gyorsan elterjedt az a videó, amelyen a szegedi rendőrök húznak be egy őrjöngő fiatalt a Belvárosi híd pillérjéről, mert félő volt, hogy a mélybe veti magát. Az egyenruhások lélekjelenlétén és gyorsaságán múlt, hogy nem történt tragédia.  

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. is megosztott egy posztot a legnagyobb közösségi oldalon, amelyen a SZIN árnyoldalát mutatta be, hiszen a rengeteg szemét lepte el a belvárost, illetve a Huszár Mátyás rakpartot. Az önkormányzati cég a környezettudatosságra hívta fel a figyelmet, hiszen munkatársaik irdatlan mennyiségű üres üveget és sörös dobozt szedtek össze a fesztivál ideje alatt, amelyen több tízezren buliztak.  

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 4 fő ittas sofőrrel szemben intézkedtek a munkatársaik.
(Webrádió)

Címkék

SZIN Szegedi Ifjúsági Napok 2023
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!