NKE: elindult a jelentkezés a Nemzetek Európája Karrierprogram új évfolyamára

Belföld, 2023.03.23

Elindult a jelentkezés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) együttműködésében megvalósuló Nemzetek Európája Karrierprogram negyedik, új évfolyamára - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Az NKE kiemelte, az uniós tagság 20. évfordulóján, 2024 második felében ismét Magyarországon a sor, hogy - 2011 után újra - betöltse az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a közeljövőben szükség lesz minél több, az Európai Unió működését jól ismerő és értő fiatal, hazai szakemberre - tették hozzá.

A közlemény szerint a Nemzetek Európája Karrierprogram felkészítést nyújt mindazon európai uniós karrierre készülő fiatal számára, aki európai uniós intézményekben vagy a hazai közigazgatás uniós területein szeretne elhelyezkedni, sikereket elérni.

A szeptemberben induló, immár negyedik, új évfolyamra május 15-ig lehet jelentkezni - tudatták.

Azt írták, a munka mellett elvégezhető, két szemeszteres képzés igazi mérföldkőnek számít az európai uniós karrierre készülők támogatásában: az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált, széles körű képzést nyújt, felkészít az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgájára, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével segíti a pályázókat, hogy megállják helyüket nemzetközi környezetben.

A képzésben részt vevők tapasztalt, az EU-ügyeket első kézből ismerő professzoroktól, politikusoktól, diplomatáktól sajátíthatják el az uniós ismereteket.

További információk a programról és a jelentkezés feltételeiről a képzés új honlapján található - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!