NKE: teljeskörűen megválaszolták Hadházy Ákos közérdekű adatigényléseit

Belföld, 2017.06.08

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) teljeskörűen megválaszolta Hadházy Ákos LMP-társelnök közérdekű adatigényléseit.

Az egyetem ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Hadházy Ákos aznapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, az LMP továbbra is választ vár az NKE rektorától, hogy két - általuk korábban kért - közszolgáltatás-fejlesztési operatív program szerződésének adatait megkapják-e. Az ellenzéki párt társelnöke azt mondta: először kétmillió, majd 900 ezer forintot kértek volna, hogy elmondják, mire szerződtek, mennyiért és kivel.

Az NKE az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Hadházy Ákos megkapta az általa kért információkat. Ezzel együtt tájékoztatták arról, hogy minden dokumentum, a többi közt a projektek költségvetése is, több mint egy hónapja elérhetők az egyetem weboldalán.

A közérdekű adatokkal kapcsolatban az NKE eleget tesz minden jogszabályban foglalt kötelezettségének - szögezte le az egyetem, kifejtve, ez nemcsak a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát jelenti, hanem azt is, hogy kötelesek minden dokumentumot átvizsgálni: tartalmaznak-e olyan adatot, amely nem adható ki. Ezeket az adatokat pedig felismerhetetlenné kell tenni.

Az egyetem közleménye szerint Hadházy Ákos "első körben" 48 ezer 380 oldalnyi személyes adatot tartalmazó szerződést kért ki. Így az adatigénylés teljesítése "aránytalan mértékű" munka igénybevételével járt volna. Ezért az adatot kezelő szervként az adatigénylés teljesítéséért - az azzal kapcsolatban felmerült költség mértékéig terjedően - költségtérítést állapított meg az NKE. Hadházy Ákos a költségek ismeretében többször módosította a kikért szerződések körét.

Az NKE kiemelte: nincs titkolnivalójuk, minden információt igyekeznek a képviselőnek átadni. Ugyanakkor a törvény által biztosított kereteken belül szeretnék, ha mindazt a túlmunkát, ami ezáltal jelentkezik az egyetemnél, az adatkérő megtérítené számukra - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!