Novák Katalin vállalja az államfőjelöltséget

Belföld, 2021.12.21

Vállalja az államfőjelölti felkérést Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter ezt kedden a közösségi oldalán jelentette be.

Novák Katalin tárgyalt a boszniai Szerb Köztársaság elnökével A bejegyzésben Novák Katalin úgy fogalmazott: "Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni - erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel". A köztársaságielnök-jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok - írta.

Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján jelentette be Budapesten, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek.

Áder János jelenlegi államfő második elnöki mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra.

A kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar alkotmányos rend csak két hivatali ciklust enged az államfőnek, majd arról beszélt: negyven országgyűlési képviselőnek kell ajánlást tennie az új államfő személyére. A Fidesz pártelnöksége a kérdést megvitatta, és javaslatát hivatalosan már meg is tette - közölte.
(MTI)

Címkék

Novák Katalin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!