Időjárás
meteoblue
TV műsor

November elején megkezdődik a fakivágás Győr belső tehermentesítő útjának nyomvonalán

Belföld, 2021.10.29

Jövő kedden megkezdődik a fakivágás Győr belső tehermentesítő útjának nyomvonalán, miután az építéshez szükséges hatósági engedélyeket megszerezte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a megvalósítás előkészületei befejeződtek, "rendelkezésre állnak a környezetvédelmi és az építési engedélyek, elkészültek a kiviteli tervek és az új Mosoni-Duna híd terveit is jóváhagyta a hatóság".

Jelenleg a kivitelezői közbeszerzési eljárás és a kivitelezéshez szükséges területek megvásárlása zajlik. A 8,5 hektáron lévő fás szárú növényzet kitermeléséhez szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, az építéssel érintett területeket kitűzték - írták.

A környezetvédelmi engedély alapján a nyomvonalon lévő fákat a lombhullást követően, október és március között lehet kivágni, de a kitermelés előreláthatóan még az idén befejeződik.

A munkák a Mosoni-Duna északi oldalán, önkormányzati területeken kezdődnek, majd a déli oldalon folytatódnak.

A kivágott fák helyére a nyomvonal mellett a beruházás befejezése után több mint nyolcszáz facsemetét és mintegy 2500 cserjét ültetnek, emellett 67 ezer négyzetméteren füvesítenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!