Nyári gyermektáborokat szervez a DK

Belföld, 2020.06.19

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei nyári táborokat szerveznek az általuk vezetett kerületekben élő gyermekeknek - jelentették be az érintettek egy pénteki, online sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a válság közepén egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy táborba küldje a gyermekeit. Rengeteg gyermektábor létezik most is, de ezek sokszor horribilis összegbe kerülnek - tette hozzá. Az önkormányzatok a rendszerváltozás óta a legnehezebb időszakon vannak túl, mert ők fizették a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeinek jelentős részét, a kormány pedig elvonásokkal sújtotta őket - fogalmazott. A DK-s városvezetők azonban a járvány után is a budapesti családokat szolgálják - jelentette ki.

A politikus kitért arra is, hogy a fővárosi önkormányzat 500 olyan gyermeket fog a budapesti strandokon üdültetni, akiknek a családja a járvány elleni védekezés során sokat tett a budapestiekért.

Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester elmondta, minden kerületi gyermek igénybe veheti a nyári napközis táboraikat. A részvevők után a szüleiknek csak étkezési díjat kell fizetni, de ezt is csak azoknak, akik év közben is fizettek az étkezésért. A táborokat három helyszínen rendezik meg, azokra eddig több, mint 200 gyermek és 24 pedagógus jelentkezett. A felügyelő tanároknak heti kilencezer, a táborvezetőnek pedig heti hatvanezer forintot fizetnek - emelte ki.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester elmondta, hogy körülbelül húszmillió forintot különítettek el táboroztatási célokra, az önkormányzat emellett mintegy tucatnyi olyan tábort támogat, amiket helyi sportszervezetek vagy civil egyesületek szerveznek.

Kiss László, óbudai polgármester arról beszélt, hogy a III. kerület a legszigorúbb higiéniai és egészségbiztonsági szabályok betartása mellett szervezi az üdültetést. A táborok egy részét az óvodákban, a bölcsődékben és iskolákban rendezik meg, másik részét pedig az önkormányzat siófoki táborában.

László Imre, Újbuda polgármestere bejelentette, több, mint százmillió forintot fordítanak arra, hogy táborokat szervezhessenek a XI. kerületi gyerekeknek. A volt kórházigazgató hangsúlyozta, hogy még közöttünk van a vírus, ezért a gyerekek nyaraltatása során nagyon komoly rendszabályokat kell majd betartani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!