OGY - Kósa: az ellenzék csúsztat a katonák illetményéről

Belföld, 2021.10.14

Azzal vádolta meg az ellenzéket az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön, hogy "csúsztat" a katonák illetményéről.

Kósa Lajos az MTI-nek beszámolt arról, hogy a honvédelmi miniszter éves beszámolója alkalmából tartott ülésen "külön vitás kérdés" volt az illetményemelés.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő az ülésen azt mondta, hogy az elmúlt években nem nőtt a katonák béralapja, majd feltette a kérdést: terveznek-e legalább az inflációnak megfelelő emelést.

Az ellenzék csúsztat a katonák illetményéről, és nem érti az átlagilletmény, az átlagkereset és az átlagjövedelem közötti különbséget. Az átlagjövedelem az irányadó - mondta Kósa Lajos.

A kormány 2015 óta folyamatosan emeli a katonák fizetését. 2020-ban is volt 10 százalékos emelés, ami 2020-ra is beépült. Az év végén vagy jövő év elején pedig hathavi "fegyverpénzt" is kapnak a katonák - közölte.

Benkő Tibor ábrán is szemléltette a bizottság ülésén, hogy bár az illetményalap nem változott az elmúlt években, nőtt a katonák fizetése - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!