OGY - Krónika 3. rész (népszavazás)

Belföld, 2021.11.30

A kormány által kezdeményezett országos népszavazás elrendeléséről szóló előterjesztés megvitatásával folytatta a munkáját az Országgyűlés kedden.



Előterjesztő: ki kell állni a gyermekek védelmében


Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke expozéjában kifejtette: "a Brüsszel-Strasbourg-Soros triumvirátus" az elmúlt hónapokban újabb támadásokat indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény miatt. "A magyar gyermekvédelmi törvény azért csípi a szemüket", mert nem engedi a szexuális propagandát sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a televíziókban, sem pedig a reklámokban - sorolta.

Közölte: azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugaton már állandósult, vagyis hogy az LMBTQ-aktivisták nem járhatnak be az óvodákba és az iskolákba, és nem végezhetnek ott szexuális felvilágosítást. Mindezt nemcsak sérelmezik, hanem már fenyegetőznek is, ezért indítottak kötelezettségszegési eljárásokat - mondta.

Felidézte: az Európai Unió alapító atyái azt mondták, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, és "ez utóbbi fordulat látszik most megvalósulni". Míg Magyarország az alaptörvénye által újra magára talált, "addig a világ magát fejlettebbnek mondó fele rommezővé változtatta az európai szellem színterét, erőszakosan eltorzítva a nemzeti és keresztény értékeket" - fogalmazott.

A képviselő szerint a Nyugat "valóságos elkereszténytelenedésen" ment keresztül, sőt már ott tart, hogy saját gyökereit nemcsak tagadja, hanem kifejezetten irtja is. Fel kell lépni a társadalmi fejlődés "lidérctüzeivel" szemben, ezért kell kiállni a gyermekeink védelmében, "ezért nem tűrhetjük a liberális elnyomást" - jelentette ki.

Hangsúlyozta: amikor a nemzetre nehezedő nyomás ilyen erős, akkor "csak a közös népakarat tudja megvédeni hazánkat", ezért van szükség a népszavazásra.


Kormány: a magyar emberek kinyilváníthatják véleményüket a genderpropagandáról



Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint ma olyan a világ, hogy alapvető biológiai, természeti, Isten adta törvények kérdőjeleződnek meg, ezeket próbálják meg valakik felülírni.

"Egy elbizonytalanodó világban a gyermekekben a bizonytalanságot próbálják erősíteni és nem olyan nevelési módszereket alkalmazni, amelyben a biológiai nem, a hagyományos családi szerepek és a nemzeti gondolat fontossága a kellő mértékben és kellő súllyal jelenik meg" - fogalmazott, jelezve: ezen, a nyugati világban tapasztalható jelenségek ellen a jog és az alkotmányosság eszközeivel is fel kell lépni.

Azt mondta, az LMBTQ-lobbi rendkívül erőszakos módon aktív propagandát kezdett a kiskorúak szexuális nevelésével kapcsolatban is, a nyugati országokban az óvodákban, az általános iskolákban különböző, szexuális nemátalakító műtétek elvégzésére, illetve a nemi identitás általában vett megkérdőjelezésére biztatják a gyermekeket.

Ez elfogadhatatlan - jelentette ki, úgy értékelve: komoly civilizációs küzdelemről van szó, és Magyarországnak ki kell tartania a zsidó-keresztény alapok mellett, meg kell hallgatni a magyar emberek akaratát.

Orbán Balázs azt mondta, az Egyesült Államokban, a nyugati európai országokban ezekről a társadalmi változásokról nem kérdezték meg az embereket, hasonlóan az illegális migrációhoz.

Úgy összegzett, a kormány arra tesz javaslatot, hogy a magyar emberek a genderpropaganda kérdésében is - hasonlóan az illegális migrációhoz - népszavazáson nyilvánítsák ki akaratukat. A kormány egyértelművé is teszi pozícióját, azt gondolja, nemet kell mondani a szülői beleegyezés nélküli LMBTQ-propagandára az iskolákban - mondta.

Kitért arra, hogy ha az országgyűlési választást és a népszavazást egy napon tartják, jelentős források takaríthatók meg.



Fidesz: a gyermekek nevelése a szülők dolga



Selmeczi Gabriella (Fidesz) unikálisnak nevezte, hogy népszavazáson kérdezik meg a választópolgárokat erről a kérdésről. Mi ez, ha nem demokrácia? - kérdezte, szóvá téve a brüsszeli kifogásokat a magyar demokrácia működésével kapcsolatban. Szerinte Brüsszel szokott az emberek feje felett dönteni.

A képviselő Brüsszel viselkedését rendkívül álságosnak nevezte, mondván, az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik. Arra szólított fel: el a kezekkel a gyermekeinktől!

Közölte, a népszavazáson az ellenzéki szavazók is lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekeik védelme érdekében elmondják véleményüket. Reményét fejezte ki, hogy az ellenzéki képviselők sem akarják kitenni gyermekeiket az LMBTQ-propagandának. Megjegyezte, bízik abban, az ellenzéki képviselők vitától történő távolmaradása nem azt jelenti, hogy támogatják az LMBTQ-propagandát.

Elmondta, nem akarják, hogy az óvodákban, az iskolákban a szülők háta mögött érzékenyítés folyjon. A gyermekek nevelése, különösen a szexuális nevelése a szülők joga és dolga - jelentette ki.

Selmeczi Gabriella azt mondta, a végsőkig hajlandók küzdeni az alapértékek védelméért. A népszavazás eredményeként kialakuló szabályozás a valódi társadalmi többségen alapul majd és nem a hangos, elvtelen kisebbség csapongásán - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!