OGY - Gulyás: tiszta viszonyokat szeretnénk a pártok kiadásaival kapcsolatban

Belföld, 2017.06.22

A kormánypártok tiszta viszonyokat szeretnének a pártok kiadásaival kapcsolatban - mondta Gulyás Gergely (Fidesz), a törvényalkotási bizottság (Tab) elnöke csütörtök késő este az MTI-nek.

Mint kifejtette: "látják a korrupciós botrányt, ami a Jobbikot elérte a plakátügyben". Hozzátette: ennek orvoslására részben az MSZP korábbi javaslata is alkalmas lehet, ezt megvitatnák a kormánypártok.

Bárándy Gergely (MSZP) Tab-alelnök hozzá intézett nyílt levelére utalva ugyanakkor kifejtette: ha a szocialisták már önmagukkal sem értenek egyet, akkor készek egy átfogó szabályozás elfogadására. Ez valamennyi közpénzből támogatott szervezetre - a kormányra, és az állami tulajdonú gazdasági társaságokra nézve is - előírná, hogy a piaci listaáron lehet a plakáthelyeken hirdetni, ettől csak nyílt közbeszerzéssel lehetne eltérni.

Bárándy Gergely csütörtök este nyílt levélben arra hívta fel Gulyás Gergely figyelmét, hogy a Tab MSZP-s tagjai nem nyújtottak be a testület pénteki ülésének napirendjén szereplő javaslathoz módosító javaslatot. "Az MSZP tagok kezdeményezéseként feltüntetett javaslat egy ötpárti egyeztetéssel összefüggésben, annak szakmai anyagaként megküldött szakmai tervezet volt, melynek a bizottság eljárásához semmi köze nincs" - írta az ellenzéki képviselő, hozzátéve, hogy ezt módosításként feltüntetni sérti az ügyrendet.

"Ezért az Ön intézkedését, aljas politikai célokat szolgáló tettnek tekintem" - írta Bárándy Gergely a bizottság elnökének, Gulyás Gergelynek.

A fideszes politikus erre úgy reagált, hogy az ellenzéki képviselő saját frakcióvezetőjét, Tóth Bertalant vádolja aljassággal, aki az említett javaslat előterjesztője, sőt Tóth Bertalan állítása szerint annak előterjesztője az összes Tabba delegált MSZP-tag. "Kritikusak vagyunk a szocialistákkal szemben, de ilyen mértékű önkritikát nem várunk tőlük" - jelentette ki Gulyás Gergely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!