OGY - Tuzson: sokkal nehezebb lesz Magyarországon bevándorlást szervezni, támogatni és finanszírozni

Belföld, 2018.02.20

Sokkal nehezebb lesz a jövőben Magyarországon bevándorlást szervezni, támogatni és finanszírozni, ha az Országgyűlés elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden a parlamentben.

Tuzson Bence ismertetése szerint a kormány lefolytatta a társadalmi vitát a törvénycsomagról, amelynek során 600 érdemi észrevétel érkezett.

Ezeket megfontolva, szigorított formában terjesztették be a javaslatot - közölte.

A három törvényjavaslatot tartalmazó csomagot ismertetve kiemelte: a korábbi tervezet csak regisztrációt írt volna elő a migrációt támogató szervezeteknek, a szigorított forma már belügyminiszteri engedélyhez kötné ezt a tevékenységet.

Azon szervezeteknek, amelyek engedélyért folyamodnak, át kell esniük a nemzetbiztonsági eljáráson - mondta az államtitkár.

Az előterjesztés tartalmazza a bevándorlásfinanszírozási-illetéket is, a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Akik támogatják, finanszírozzák ezt a tevékenységet, a számukra utalt külföldi pénz után 25 százalékos illetéket kell fizetniük - mondta Tuzson Bence.

Azon személyek, akik a magyar nemzetbiztonság érdekeit sértik, a közrendet veszélyeztetik, távol tarthatók Magyarország schengeni határaitól 8 kilométeres sávban - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!