Orbán: egyetértés van Európa megerősítése kérdésében a francia elnökkel

Belföld, 2021.12.13

A hazaszeretet, Európa megerősítése és az európai stratégiai autonómia kérdésében "egyet fogunk érteni Macron elnök úrral" - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Emmanuel Macron francia államfővel közösen tartott sajtónyilatkozatában hétfőn Budapesten.

Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt A magyar kormányfő kifejtette, nincs stratégiai autonómia európai védelmi ipar, saját, nukleáris energiaképesség, valamint mezőgazdasági önellátási képesség nélkül.

"Ezért mi támogatjuk a közös európai védelempolitikát, támogatjuk a nukleáris energiát és támogatjuk, hogy Európának erős agráriuma legyen" - fogalmazott Orbán Viktor.

Jó esély van arra, hogy "sikeres tárgyalásokat folytassunk" - mondta a miniszterelnök, a délutáni megbeszélésekre utalva.

Kitért arra, hogy 2007-ben járt utoljára francia elnök Magyarországon.

Mint mondta, a látogatásra az időjárás miatt a május lett volna ideális, hiszen akkor a legszebb Budapest és Magyarország, de - fűzte hozzá - "politikára a december is jó lesz".

Orbán Viktor leszögezte, Magyarország tisztelettel viszonyul Macron elnökhöz, és miután Franciaország az enciklopédisták hazája, elfogadja azt a definíciót, amit legutóbb a francia elnök mondott kettejük viszonyáról: "politikai ellenfelek és egyúttal európai partnerek vagyunk".

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Emmanuel Macron Orbán Viktor

Galériánk

Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt Orbán Viktor fogadta Emmanuel Macron francia elnököt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!