Orbán: fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést

Belföld, 2022.07.01

Két-háromszorosára kell növelni a haderőfejlesztés sebességét, nagyon gyors képességfejlesztési munkát kell elvégeznünk - hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának péntek reggel adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban A kormányfő arról beszélt: a NATO még nem foglalkozott azzal a helyzettel, "ha az ukrán front összeomlik", márpedig a szomszédos államban "nagyon súlyos a helyzet" és "minden esély megvan" arra, hogy Magyarországhoz közelebb kerüljön a front.

Orbán Viktor szerint "emberfelettinek tűnő munkával" kell radikálisan fokozni Magyarország védelmi képességeit, "ha békét akarunk, akkor most kell jelentősen megnövelni a katonai képességeinket". Ez nem Magyarország háborúja, nekünk ebből ki kell maradnunk - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök arra is kitért: Magyarország minden más államnál nehezebb helyzetben van, mert egyszerre érinti az ukrajnai háború és a migránsáradat. Az előbbi miatt 800 ezer menekült érkezett az országba, miközben idén 100 ezernél több az illegális határátlépők száma.
(MTI)

Galériánk

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!