Orbán Viktor: az EU érdeke a Nyugat-Balkán integrációja

Belföld, 2022.10.13

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Milorad Dodikot, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagját, a boszniai szerbek nemrég újraválasztott vezetőjét, akivel a balkáni országok európai integrációjáról valamint gazdasági, energiabiztonsági témákról is egyeztetett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor és Milorad Dodik találkozója Budapesten Orbán Viktor gratulált Milorad Dodiknak a boszniai szerb elnökválasztáson aratott győzelméhez.

A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy a háborús és szankciós válsággal sújtott Európai Uniónak minden eddiginél fontosabb, hogy soraiban tudhassa a Nyugat-Balkán államait. Hangsúlyozták: a folyamatot fel kell gyorsítani, ezért üdvözölték, hogy a héten az Európai Bizottság hivatalosan is javaslatot tett Bosznia-Hercegovina uniós tagjelöltségére.
Orbán Viktor és Milorad Dodik megállapodtak abban is, hogy tovább erősítik Magyarország és a boszniai szerb közösség gazdasági kapcsolatait.

Az energetikai együttműködés terén olyan közös projektekről egyeztettek, amelyek hozzájárulnának ahhoz, hogy mind Bosznia-Hercegovinában, mind Magyarországon sikerüljön mérsékelni az európai energiaválság következményeit. Megállapodtak, hogy e tervek részletes kidolgozására a következő hetekben sor kerül - mondta Havasi Bertalan.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Milorad Dodik Orbán Viktor

Galériánk

Orbán Viktor és Milorad Dodik találkozója Budapesten Orbán Viktor és Milorad Dodik találkozója Budapesten Orbán Viktor és Milorad Dodik találkozója Budapesten Orbán Viktor és Milorad Dodik találkozója Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!