Orbán Viktor: törvénytelen és erkölcstelen a baloldal külföldi finanszírozása

Belföld, 2022.11.18

Nemcsak törvénytelen, hanem erkölcsileg helytelen, és a magyar polgárok átverése, hogy a baloldali pártok a választást megelőzően külföldről kaptak nagy összegeket - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban Orbán Viktor hangsúlyozta: az ügyben mindenképpen meg kell hallgatnia a titkosszolgálatokért felelős minisztert, illetve a titkosszolgálati munkát végző intézmények vezetőinek a véleményét is, azonban - mint fogalmazott - az biztos, hogy "jó okunk van arra, hogy megdöbbenjünk".

Szerinte az ügy ugyanakkor nem bonyolult. "Az a helyzet, hogy a magyarországi választást megelőző időszakban, sőt úgy tűnik, hogy még a választás után is a magyarok bizalmát kérő politikai pártok egy részét, a baloldali pártokat és azok vezetőit külföldről fizették, talán fizetik is" - fogalmazott.

Úgy vélte: ez törvénytelen, de ezt majd a jogászok eldöntik.

Leszögezte: ellentétes Magyarország nemzeti érdekeivel, hogy külföldről beavatkozzanak a választási kampányokba olyan durva módon, hogy egyes, kampányban résztvevő szereplőket, személyeket és pártokat külföldről fizessenek.

Ez nem csak erkölcsileg helytelen, hanem ez átverése a magyar polgároknak is, akik azt hiszik, hogy ők egy szuverén integritással rendelkező pártra és vezetőre adják le a voksukat, akiknek nincs olyan titkos elkötelezettsége, amely megakadályozná abban, hogy az ország érdekét szolgálja a munkája során - hangsúlyozta.
(MTI)

Címkék

Orbán Viktor Kossuth rádió

Galériánk

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!