Országszerte több melegrekord is megdőlt

Belföld, 2024.02.10

Az évszakhoz képest szokatlanul enyhe az időjárás Magyarországon, ez alól hazánk legnaposabb városa, természetesen Szeged sem kivétel. Portálunk információja szerint egy földközi tengeri ciklon okozza az extrém meleg, tavaszias időjárást, amely afrikai levegőt hozott magával február 10-én szombaton.

Napsütés Debrecenben A dél-alföldi időjárás kedvelők közösségi oldalának információja szerint már most megdőlt a melegrekord Szegeden, hiszen 13 óra után 20,2 Celsius fokra kúszott a hőmérő higanyszála, amelyre február 10-én a hivatalos mérések kezdete óta nem volt példa. Február 10-én az eddigi rekord egyébként 16,0 Celsius fok volt, amelyet 1958-ban regisztráltak.

Az országos melegrekord szintén megdőlt, hiszen 1958-ban 19,2 Celsius fokos csúcsot mértek, akkor Ásotthalmon volt a legmelegebb február 10-én.  

Egyébként 20 Celsius fok feletti hőmérsékletet a hivatalos mérések kezdete óta eddig február 20-án regisztráltak először Szegeden, amelyre a rendszerváltás évében, azaz 1989-ben volt példa.  

Nem csak Szegeden mértek extrém meleget, hiszen például szombat kora délután Kübekházán is 19,9 fokot regisztráltak. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!