Ötszázmilliárd forintos költségvetési módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek a DK

Belföld, 2024.03.13

A Demokratikus Koalíció (DK)ötszázmilliárd forintos "gyermekvédelmi" költségvetési módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek - jelentette be szerdai, online sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely a részleteket ismertetve elmondta, hogy százmilliárd forintból létrehoznának egy úgynevezett gyermekvédelmi alapot. Ebből az alapból egyebek között a gyermekvédelmi és gyermekjóléti rendszer átalakítását, a szféra dolgozóinak béremelését, a szakellátások és a pénzbeli támogatások növelését, a bentlakásos gyermekvédelmi intézmények és a hátrányos helyzetű gyermekek iskoláztatásának támogatását, valamint a nevelőszülői hálózat megerősítését finanszíroznák - sorolta elképzeléseiket az ellenzéki képviselő.

Arató Gergely hozzátette, hogy kilencmilliárd forintot pedig felvilágosításra, képzésre, megelőzésére és jogvédelemre fordítanának.

A DK százmilliárd forintot költene az önkormányzatok gyermekvédelmi feladatainak támogatására, háromszázmilliárd forintból pedig megduplázná a családi pótlékot - közölte a frakcióvezető-helyettes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!