Óvodákat újítanak fel Józsefvárosban a nyáron

Belföld, 2015.08.01

Józsefváros tizenöt óvodájából tizenhármat felújítanak a nyáron, a beruházásra 440 millió forintot szánnak - közölte a budapesti VIII. kerület önkormányzatának sajtóirodája az MTI-vel.

A közlemény szerint a napokban fejeződött be három óvoda - a Százszorszép, a Napraforgó és a Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda - energetikai korszerűsítése, amelynek keretében - az Új Széchenyi Terv pályázatának forrásából - kicserélték a nyílászárókat, a radiátorokra hőfokszabályzókat szereltek, több épület külső homlokzatát hőszigetelték.

A tervek szerint nyílászárócserék lesznek meg más óvodákban is a közeljövőben - írták.

Hozzátették, a legtöbb óvodában a nyáron felújítják a játszóudvarokat, a tetőt, megjavítják a kerítést, kicserélik a burkolatot a csoportszobákban és az öltözőkben, korszerűsítik a vizesblokkokat és a szennyvízhálózatot, illetve festést végeznek.

A Százados úti Pitypang óvoda új épületegyüttest kap, 2016 szeptemberét már ott kezdhetik majd meg a gyerekek. Emellett az önkormányzat új óvoda építését is tervezi a Corvin-negyedben a jelenlegi intézmény rossz állapota miatt, erről szeptemberben dönthet a képviselő-testület.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!