Időjárás
meteoblue
TV műsor

Paksi bővítés - LMP: a kormány titkolózik

Belföld, 2021.11.13

Az atomenergia használatakor a nyilvánosság, a szakmaiság és a biztonság a legfontosabb alapelvek, ezzel szemben a kormány a titkolózást, a kiszervezést és a politikai irányítást választotta - jelentette ki az LMP frakcióvezetője szombaton, online sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kabinet nem tudja belátni, milyen súlyosan hibás döntéseket hozott, és ezeket továbbiakkal tetézi.

Ráadásul "az érdemi információkat (.) Paks II. engedélyének elbukása kapcsán titkosítják" - tette hozzá.

Olyan hibás döntéseket hoznak, mint például a gödörásás engedélyezése a fő engedélyek hiányában - hangoztatta a frakcióvezető.

A kormány zsákutcába jutott a nukleáris hulladékok, a kiégett fűtőelemek végleges elhelyezésével kapcsolatban. Az elmúlt időszakban hozott döntések kifejezetten hátrányosak Pécs és Baranya megye szempontjából - mondta Keresztes László Lóránt.

Ha a kormány továbbra is titkolózik, akkor az LMP jogi eszközökhöz folyamodik, hogy a magyar közvélemény végre tájékoztatást kapjon arról, miként áll a paksi bővítés. Az ellenzéki párt meggyőződése, hogy a projektről nem Moszkvában, zárt ajtók mögött kell tárgyalni - fűzte hozzá.

Álláspontjuk szerint le kell állítani az "ezer sebből vérző" beruházást - jelentette ki Keresztes László Lóránt.

Kóbor József, Pécs LMP-s önkormányzati képviselője azt mondta, egész Európában hatalmas probléma, hogy hová helyezzék el a radioaktív hulladékot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!