Pszichiátriai betegeknek alakított ki támogatott lakhatást a Baptista Szeretetszolgálat

Belföld, 2024.02.08

Tizenkét pszichiátriai betegnek alakított ki gondozóházat a Baptista Szeretetszolgálat egy családi ház átalakításával Esztergomban.

A 225 milliós, európai uniós támogatási forrásból megvalósult beruházás támogatott lakhatást és közösségi ellátást biztosít, valamint fejleszti a városban már meglévő házi segítségnyújtást - közölte a szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Idézték a közleményben Csizi Pétert, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkárát, aki az átadón elmondta: a pszichiátriai ellátásban egy év alatt 34 pályázattal mintegy 16 milliárd forintért 711 új férőhely jött létre.

A támogatott lakhatási programban jelenleg 5210 férőhely érhető el, ezek 6-12 személyes otthonok, amelyek egyéni igényeket elégítenek ki - ismertette a helyettes államtitkár.

A városban egy évvel korábban már kialakított a Baptista Szeretetszolgálat egy pszichiátriai- és szenvedélybetegek nappali ellátásával foglalkozó gondozóházat, amely mindkét betegségcsoportban 50 ember fogadására alkalmas.

A szeretetszolgálat Esztergomban és környékén házi segítségnyújtással, szociális étkeztetéssel, élelmiszermentő programmal és a kábítószer-élvezők "elterelő" kezelésével foglalkozik. Nyolcvan munkatársuk csaknem ötszáz rászorulóról gondoskodik - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!