PTE: több milliárd forint megtakarítást jelent a ppp-konstrukciók kiváltása

Belföld, 2021.12.17

A következő években több milliárd forint megtakarítást érhet el a Pécsi Tudományegyetem (PTE) annak köszönhetően, hogy kormányzati segítséggel egy összegben kiválthatta a 2007 és 2009 között kötött létrejött ppp-konstrukciójú szerződéseket - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A PTE közleményében azt írta, hogy a kormány a felsőoktatási ppp-konstrukcióban megvalósult projektjeik kiváltásához 23,3 milliárd forint támogatást nyújtott az intézménynek.

A juttatás segítségével a ppp-konstrukciót megszüntető szerződéseket pénteken írta alá Miseta Attila, a PTE rektora és Decsi István, az egyetem kancellárja Budapesten - közölték. A tájékoztatás szerint a kabinet támogatásának köszönhetően a konstrukciók eredeti kifutási időtartamát figyelembe véve a PTE több milliárd forint megtakarítást érhet el, és a továbbiakban teljes egészében saját rendelkezése alá vonhatja az érintett épületeket. Felidézték: 2007-2009 között a PTE több épülete is "public private partnership" (ppp) finanszírozási formában újulhatott meg, ugyanakkor a konstrukció fenntartása komoly összegeket emésztett fel az egyetem költségvetéséből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!