Régi-új elnöke van a Szeged Első Lions Clubnak

Belföld, 2022.06.12

A hagyományoknak megfelelően idén is ünnepélyes keretek között adta át a Szeged Első Lions Club jelenlegi elnöke a stafétát alelnök tagtársának. A jótékonysági szervezet új elnöke Dr. Szeri István lett, aki 2001-ben már betöltötte ezt a pozíciót, mint alapító elnök.

SZELC láncátadó 2022

Normális esetben a Szeged Első Lions Club minden egyes elnöke egy évre tölti be ezt a tisztséget, ugyanakkor Dr. Bella Zsolt a koronavírus-járvány miatt két évig tölthette be ezt a pozíciót. Az ünnepélyes láncátadó ünnepségre a hagyományoknak megfelelően idén is a Gellért Szabadidőközpontban került sor. A ceremóniamester Németh István alapító tag volt, aki 2011-2012 között a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója is volt. Németh István beszédében elmondta, hogy a szegedi szervezetet 2001-ben 21 elhivatott ember alapította meg, olyan nemes célokkal, hogy segítsenek a leginkább rászorultakon. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét egyébként Melvin Jones alapította 1917-ben az Amerikai Egyesült Államokban, Chicagoban. A Lions mozgalom ma mintegy 206 országban van jelen és mintegy 1,5 millió tagja van. A Lions a világ legnagyobb klub alapon szerveződő civil jószolgálati szervezete. 

Dr. Bella Zsolt leköszönő elnök megköszönte az elnökségi tagok egész éves megfeszített munkáját, majd elismeréseket adott át a jótékonysági szervezet munkáját segítő tagoknak. Dr. Bella Zsolt a szokásoktól eltérően a koronavírus-járvány miatt két évig tölthette be a SZELC elnöki tisztségét, amelyet szombat este Dr. Szeri István vett át tőle, aki alapító elnökként 21 évvel ezelőtt már betöltötte ezt a pozíciót. A füll-orr gégész oroszlán kétéves munkásságát Koncsik István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének I. alkormányzója méltatta, a leköszönő elnök elhivatott munkásságát egy speciális sport mezzel díjjazta a tagság.

Dr. Szeri István régi-új elnök a szervezet megújulásáról beszélt, ugyanakkor hozzátette, hogy szeretnék a Lions által szervezett diabétesz futás visszaállítását, amely a pandémia következtében maradt el, illetve célja a szervezetnek, hogy a szemvizsgáló busz is minél több olyan helyre tudjon eljutni, ahol arra legnagyobb szükség van, különös tekintettel az iskolákra. A környezet és a természetvédelem részeként a Szeged Első Lions Club célja, hogy a Holt-Maros egy szakaszát gondozza, rendben tartsa, ezzel és példát mutatva másoknak. 

(Webrádió)

Címkék

Szeged Első Lions Club Bella Zsolt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!