Részegen menekült a rendőrök elől, fának ütközött

Belföld, 2022.06.20

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki tavaly szeptemberben részegen vezetett, majd az őt igazoltatni szándékozó rendőröknek sem állt meg és később balesetet szenvedett.

Rendőrség A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 26-án iszogatott ismerősénél egy Szeged környéki tanyán, majd miután az alkohol este 9 óra körül elfogyott, eldöntötte, hogy tovább folytatja a tivornyázást. Kihasználva, hogy a jármű tulajdonosa elaludt, három társával egy vendéglátóhelyre furikázott. Az italozást itt is folytatták, majd visszaindultak a tanyára. A rendőrök megpróbálták igazoltatni a férfit, azonban a hang- és fényjelzés ellenére sem állt meg, sőt megpróbált elmenekülni az egyenruhások elől. Ámokfutásának végül egy fa vetett véget, amikor lesodródott az útról.  A férfi annak ellenére távozott a helyszínről, hogy látta, az egyik utasa vérzik, később kiderült, hogy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sofőr ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett.  

A járási ügyészség a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, jármű önkényes elvétele, valamint minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészég mértékes indítványában két év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!